People

Process

Projects

News

Menu Back to process Back to news
Close

Snøhetta Oslo, Skur 39

Snøhetta Oslo, Skur 39

In 2005, Snøhetta's Oslo office moved to a new space overlooking the Oslo fjords. The former garage for the Port Authority was cleaned up, and renovated to have the necessary utilities and ventilation to make it a functioning office space. The open floor plan was well-suited for our working methods and non-heirarchical organizational structure sd all staff sit in a open floor plan on the the studio floor.  There are no private offices, but lots of spaces for design charettes, meetings, and a daily communal lunch. 

 

Snøhetta approaches design with the idea that creativity is not  the sole domain of a single person, but is a product and process of collaboration among all participants on a project, resulting in an organic realization of a shared vision.  

Categories
Interior, Work Spaces, Social & Meeting Spaces, Renovation & Expansion
Timeline

2005

Status

Built

Location

Oslo, Norway

Typology

Work Space

Size

3 000m2

Client

Snøhetta

The lunch tables double as a meeting space outside of lunch hour.