People

Process

Projects

News

Menu Back to process Back to news
Close

Barcode B.10.1

Barcode B.10.1

In 2007, Snøhetta was commissioned for an office building on the west side of Oslo Central Station, on the city’s harbourfront.  The building’s site has the most important position in new Barcode masterplan, with view of the Oslo Opera house and surrounding fjords.
 

The design was developed from the point of intersection of the building’s internal room design, the masterplan guidelines, and a desire to create a building that is sculptural in form. 

Categories
Architecture, Landscape, Interior, Work Spaces, Public Space
Timeline

2007 - 2013

Status

Built

Location

Oslo, Norway

Typology

Work Space

Size

20 000 m2

Client

Oslo S utvikling AS

The first two storeys house shops and refreshment areas. The second to eleventh floor are office spaces, and floors 12 to 15 hold a canteen, conference rooms and green roof terraces.

The 15 story building has a vertical split that rotates through the building and links the opposite sides in a sculptural internal structure.