People

Process

Projects

News

Menu Back to process Back to news
Close

Summit Bar

Summit Bar

Located on the 21st floor of the Radisson Blu Scandinavia Hotel in Oslo, the renovation of Summit Bar was completed in June 2016. With its breathtaking view over Oslo as a starting point, it was a natural direction to emphasize this quality and to the strengthen the concept behind the summit. By establishing a highly reflective fourth wall reflecting a warm light out in the space, the wall disappears in the reflections from the cityscape, accentuating the space’s exceptional location. 

With the surrounding city as a backdrop, we have design an abstract landscape of sculptural forms which create a series of open and accommodating spaces. Seating areas are placed on two levels, creating both intimate spaces and bigger, more inclusive seating alternatives. This enables informal inter-personal interaction in the landscape. 

The space is accessible to all, with ramps linking the various levels. The floor towards the window façade is raised, giving good views regardless of where in the space one is located. Materials have been chosen in a pallet close to nature, from a dark sky-blue wall towards the façade to a warm brass wall resembling fire. To keep the focus on the view, lighting in the ceiling has been kept to a minimum, and smaller lighting fixtures in the seating areas contribute to an intimate atmosphere. 

In addition to the interior design, Snøhetta has designed all fixed furniture including the bar, the glass shelf, couches and tables with lighting, rails, and signage. 

Categories
Interior, Brand Design, Renovation & Expansion, Retail & Restaurant, Residential & Hotel, Wayfinding & Signage
Timeline

2016

Status

Completed

Location

Radisson Blu Scandinavia Hotel, Oslo, Norway

Typology

Rehabilitation of bar

Size

140m2

Client

Rezidor Hotel Group