Search

Project

People

Process

News

Facts

Contact

fcb7950b88f41703d70fb028cf0ad5fb.jpg

Golden State Warriors Event Pavilion & Waterfront Park

Architecture, Landscape and Interior
2012 – Expected 2017
Location San Francisco, CA, USA
Typology Stadium & Waterfront Redevelopment
Client Golden State Warriors
Status Design Development, Expected Completion 2017
Project Manager and Arena Architect Manica Architecture
Landscape Architect of Record SWA
Presentation view

The Golden State Warriors Sports and Entertainment Complex's new design redevelops the existing Piers 30–32 on the San Francisco waterfront, near the Bay Bridge. The new arena and landscape masterplan will redevelop the paved piers into an active public waterfront space along the bay.  The architecture will allow visitors to see inside the Golden State Warriors practice facility and the arena during games and performances.  


The new development will create 8 acres of open public space along the bay.  Construction is scheduled to be completed in 2017.
Snøhetta's design proposes a 125-foot tall arena and concert venue wrapped in glass and slit along the side to allow for an outdoor concourse ramp connecting the arena to the surrounding public space. 
Pedestrians approach the arena from a large plaza along the bay on the southwest edge of the rebuilt piers. Terraced steps and ramps rise to a second plaza inside the site, with shops on the west and the arena concourse on the east. There is a strong interest in connections to the entire Bay area and creating a venue that’s accessible to the public in a multitude of ways.
Unique glass window design on eastern side of arena will allow fans to view the Bay Bridge from their seats inside the arena during games or events.
Just north of the arena sits a large landscaped area 45 feet above the bay with impressive views of the Bay Bridge and provides a gathering place overlooking the waterfront.
Snøhetta