People

Process

Projects

News

Menu Back to process Back to news
Close

News

MAX IV Laboratory Landscape Design by Snøhetta to Open Summer 2016

Apr 21, 2016

The landscape design for MAX IV Laboratory, a high-performance synchrotron radiation laboratory, is under construction on 19 hectares (47 acres) of traditional, productive land outside the city of Lund in southern Sweden. 

Snøhetta was commissioned in 2011 to design the laboratory's landscape architecture, and have created unique parameters for the landscape design in order to help stabilize the activity within the research facility. MAX IV is a national laboratory operated jointly by the Swedish Research Council and Lund University. The main components of the new synchrotron facility will be two electron storage rings. The MAX IV Laboratory landscape is currently under construction and will open Summer 2016.

MAX IV Laboratory Landscape Design by Snøhetta to Open Summer 2016